Air Baltic sleteo u Beograd


Današnjim letom BT 501 iz Rige je u Beograd doputovalo prvih pedesetak putnika na novoj redovnoj liniji letonske aviokompanije Air Baltic. Avion Boeing 737-500 sa kapacitetom 120 putnika sleteo je po redu letenja u 12:50 na pistu beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“. Letonska aviokompanija je deveta nova kompanija na beogradskom aerodromu za poslednjih 6 meseci, od decembra prošle godine kada su građanima Srbije ukinute vize.
Na inauguracionom letu bio je i potpredsednik Air Baltic-a gospodin Gregori Pomerancev koji je sa predstavnikom agencije u Srbiji gospodinom Nikolom Dudukovićem presekao svečanu vrpcu čime je zvanično uspostavljen i saobraćaj između dve evropske prestonice.
Air Baltic će na ovoj liniji leteti tri puta nedeljno počev od danas (ponedeljkom, sredom i nedeljom) sa polaskom u 11:55 iz Rige i u 13:50 iz Beograda. Let će trajati 2h 20min. a obavljaće ga Boeing 737-500. Air Baltic će srpskim putnicima prvenstveno nuditi konekcije ka Skandinaviji i Finskoj, ka Rusiji i zemljama bivšeg SSSR-a. U mreži linija letonske aviokompanije nalazi se 80 gradova širom Evrope, centralne Azije i Bliskog Istoka. Našim putnicima se zahvaljujući novom letu ka Rigi otvaraju brojne nove neobične destinacije među kojima su i: Alesund, Arhangelsk, Baku, Bergen, Bilund, Kišinjev, Dušanbe, Kalinjingrad, Kaunas, Kuopio, Kuusamo, Lappeenpanta, Lulea, Minsk, Odesa, Oulu, Palanga, Pskov, Rovaniemi, Simferopolj, Stavanger, Talin, Tampere, Tartu, Taškent, Tbilisi, Tromso, Turku, Umea, Vaasa, Viljnus i Jerevan.
Najniža internet cena karte u jednom pravcu sa svim taksama i doplatama je 55 evra (važi samo za kupovinu preko sajta Air Baltic-a )
Air Baltic je trenutno najnaprednija evropska aviokompanija, jedna od retkih koja je uprkos krizi zabeležila  porast i putnika i prihoda. Air Baltic je značajno uticao na razvoj aerodroma u Rigi koji je zahvaljujući njemu postao najvažnije čvorište svih baltičkih zemalja. Air Baltic je ove godine u februaru osvojila prestižnu „Phoenix“ nagradu dodeljenu od strane magazina Air Transport World za izuzetne komercijalne rezultate koji su nastali nakon veoma dobro vođene promene poslovne politike.

2 Responses to Air Baltic sleteo u Beograd

  1. Miki Mikic says:

    Postovana gospodo,
    interesuje me kolika je najeftinija cena povratne avio karte Beograd-Riga. Vreme putovanja 26.8. – 30.8.2010. Pozdrav M.Mikic

  2. aviokarta says:

    Poštovani,
    Odgovor na ovaj vaš upit biće vam u veoma kratkom roku prosleđen na privatni mejl koji ste prijavili. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na telefon: 011/322-49-52.

Postavi komentar